Akira Yuuto.
1. Kısım: Yuuto'lar
Yuuto, kabaca çevirecek olursak Üstün/Aşkın İnsan anlamına gelmektedir. Edo dönemi Japonya'sında, mugglelar, kendilerini kutsayan, onlara yardım eden büyücülere bu ismi taktılar ve bu gelenek süregeldi. 1800lü yıllarda, Meiji döneminin başlaması ile Yuuto adı verilen büyücüler, belirli merkezlere toplandı -devlet tarafından- ve daha sonra da kendi içlerinde klanlaşma/sosyalleşme gösterdi. İmparator Shōwa'nın tahta çıkması ile -büyücüler ve muggle hükümeti arasındaki sosyal kontrakt gereği- bu kişiler, Asya kıtasına sürülmeye başlandı; fakat bir kısmı, klanı korumak adına Avustralya'ya kaçmayı başardı.
2. Kısım: Avustralya
Sitede, herhangi bir açıklama görmediğim için, Avustralya'nın muggle bağımsızlığını (dekolonizasyon, 1900ler başı) takiben, 1905-1910 civarlarında, büyücü Avustralya -ve Okyanusya'ya bağlı Yeni Zelanda'lı büyücüler- da İngiltere'den bağımsızlığını ilan ediyor ve Okyanusya Büyücü Konfederasyonu kuruluyor. Her 4 yılda bir, seçim ile başa gelen bir hükümet sistemi olsun istiyorum. Bu da, 1905-1910 arası kurulan hükümet de dâhil olmak üzere 16. hükümette olduklarını gösteriyor.
3. Kısım: Akira
Tam doğum tarihini bilmiyorum şu an, fakat 40-60 arası bir yaşta olacak. Kendisi, ya çok küçük yaşta Avustralya'ya taşınıyor ya da -daha çok tercih ettiğim şekilde- orada doğuyor. Eğitimini, çok kaliteli bir okulda almıyor; zira Avustralya'da böyle bir okul yok. Daha ziyade yerel bir kurumdan, adını sonra bulacağım. Çocukluğundan bu yana Konfederasyon Başkanı olmak gibi bir hayali olsa da bundan genç yaşlarında vazgeçti. Eğitim konusunda reformalara gidilmesi konusunda çok ısrarcı. Okyanusya özelinde kaliteli bir okul açılması için gençliğinde çok fazla çalışma yaptı. Uluslararası Sihirsel İşbirliği Dairesi modunda bir şeyde çalıştı; fakat Japonya ile olan ilişkiler -Japonya'nın Yuuto klanına mensup birinin uluslararası statüde üst pozisyonlarda olmasını istememesi ve notaları- sebebiyle açığa alındı. Bu esnada, Yuuto klanının illegal işlerini de ailesinin yarısından çoğunu hapse atarak bastırdı. Böylelikle, seherbaz kariyeri başladı. En son, geçtiğimiz 2-3 yıl içerisinde baş seherbazlığa terfii ettirildi. Ayrıca Japonya tarafından da klanın hapse atılması gibi sebeplerle "resmi olmayan biçimde" affedildi diyebiliriz.
Hoş biri. Sevimli mi soğuk mu çözmek zor. Kararlı, hırslı, yenilikçi, zeki. Düello konusunda, büyülerde, aritmanside *burası karışık mevzular* vesaire oldukça becerikli. İksir yapmakta falan ise ortalamanın altında. Batının en hızlı asa çeken insanı aklfjlaskda. Şaka, batıda bile değil lol. Yine de iyi biri işte.
Umarım kabul edersiniz...
Magnus Aksnes.
Büyücü.
Okyanusya Büyücü Konfederasyonu Baş Seherbazı